Φωνή του Βάβδου

Η «Φωνή του Βάβδου» αποτελεί πάνω από 25 χρόνια πηγή ενημέρωσης για όλες τις ειδήσεις του Βάβδου, της ιδιαίτερης πατρίδας μας, και τις δράσεις των τοπικών αρχών. Είναι μέσο ενημέρωσης των δραστηριοτήτων της Ένωσης Βαβδινών Θεσσαλονίκης και βήμα προβολής των Συλλόγων που εδρεύουν στον Βάβδο και ασχολούνται με μορφωτικά, περιβαλλοντικά, αθλητικά και ιατρικά θέματα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των δεσμών των Βαβδινών µε την Ένωση και τον Βάβδο, των δεσμών μεταξύ των φορέων.
Είναι η φωνή του Βάβδου, η φωνή όλων των Βαβδινών. Αποτελεί φορέα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμού και ψυχαγωγίας, διατηρώντας παράλληλα ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορική, πολιτιστική και λαογραφική καταγραφή του Βάβδου και της ιστορίας του, της πορείας του, της καθημερινότητάς του και συμβάλλοντας στην κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμισή του τόπου.
Η «Φωνή του Βάβδου» ξεκίνησε δειλά-δειλά τον Δεκέμβριο του 1985 από µια ιδέα-πρόταση του Ηρακλή Πολυζώη που φρόντισε την πρώτη έκδοση που απαριθμούσε 250 φύλλα.
Μέσα στο χρόνο άλλαζε, για να προσαρμοστεί στις συνθήκες κάθε εποχής και τις ανάγκες και αναζητήσεις των αναγνωστών της. Σήμερα είναι 12σελιδή, τρίμηνη και έγχρωμη. Τα 750 φύλλα που εκτυπώνονται αποστέλλονται δωρεάν στα μέλη και στους φίλους-χορηγούς του Συλλόγου, στους όμορους πολιτιστικούς φορείς και στις τοπικές αρχές, καθώς και στην Κοινότητα του Βάβδου.
Η σελιδοποίηση και η εκτύπωση του φύλλου 112 και των επόμενων της «Φωνής του Βάβδου» στη ΦΙΛΙΠΠΟΣ – Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε. αποτελούν χορηγία της οικογένειας Αλέξανδρου και Τίμης Μπακατσέλου.